НАТО представи днес списък на петте най-известни мита, разпространявани от Русия

...
НАТО представи днес списък на петте най-известни мита, разпространявани от Русия
Коментари Харесай

НАТО огласи списък с неверни твърдения на Русия за пандемията от Ковид-19

НАТО представи днес лист на петте най-известни " мита ", популяризирани от Русия във връзка пандемията от Ковид-19. На първо място е изказванието, че пактът ще бъде уязвен поради разпространяването на болестта.
Алиансът прецизира, че военнослужещи в редиците на съдружниците са болни от вируса, само че това не се отразява на осъществяването на главните задания на организацията. На второ място е опровергано изказванието, че НАТО не поддържа съдружниците в битката с пандемията, като се отбелязва осъществяването на военни полети за доставка на здравно съоръжение до Чехия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Северна Македония, Румъния, Словакия и Испания.
Следващото изказване - че Ковид-19 в действителност е оръжие на НАТО - е оборено със заключението на Световната здравна организация, че става дума за естествено заболяване при животните. Цитирано е изследване, съгласно което няма доказателства, че вирусът на болестта е основан изкуствено или че е бил прочут по-рано.
На изказванието, че посредством ученията на НАТО се популяризира заболяването, пактът отвръща, че взима всички нужни защитни ограничения. Отбелязва се, че поради пандемията някои от ученията са били съкратени или анулирани.
Пактът оспорва и изказванието, че разноските за защита водят до занижени благоприятни условия на опазването на здравето като отбелязва, че въоръжените сили на съдружниците поддържат дейностите на цивилните служби в битката с пандемията. Важно е да продължим да влагаме в нашите войски, не на цената на публичното здраве, а в отбрана на народите си, декларира алиансът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР